2022-09-06 447 瀏覽
早2日幫襯佢買咗個生日蛋糕,慶祝個女生日,到吹蠟燭切蛋糕時,發現個蛋糕係2個唔同嘅餅拼埋一齊,所有人望住個蛋糕,有人話,點解2個拚埋一個?係咪賣唔晒所以加埋一齊黎賣?望住個蛋糕,你會有好多唔同諗法,咁唔會諗係個餅嘅特色,嗰一刻,真係唔知講咩好,好尷尬,原本開開心心同個女食飯慶祝生日,居然因為個餅之後冇晒嘢講!第二日即刻去返A1問,佢地揾人覆我,但都冇人回覆,再第二日,我再落去問未有人覆我,咁點?佢地話再通知公司,好,我等你,幾個鐘後有人覆我,覆我嘅內容只係講個蛋糕係咁,有2個唔同口味,我好嬲就話,如果係咁,你地賣時唔講清楚?到我吹蠟燭切蛋糕時,隱約見到條坑,以為比人切過,抽起啲生果後先睇到,原來係2個唔同嘅餅,拼埋一齊,再加上面有生果,所以係唔會留意,如果咁樣賣比客,可以同我講明,我可以選擇要唔要,我幾十歲人,從來冇買過一個生日蛋糕係2件拼埋一齊,如果係咁,我買多8件唔同,拚埋一齊重多口味啦,結果覆我嗰個人,都係冇第二樣嘢講,重問我想點,唔係我想點,係你哋可以點做!冇結果,不了了之!設計呢個蛋糕嘅人,我諗真係發高燒,都唔X用腦!死得!
外賣自取