2012-07-06 13 瀏覽
呢間餐廳好唔好食在下仲未知,不過未食過就已經能夠令我有動力去開個account,寫出我嘅不滿,真係我生平第一次。前晚打電話去book位,諗住今日同屋企人慶祝佢考試完畢。BOOK位個電話過程順利,點知今日兩點幾有個 miss call,但係冇留言,打返去有個女仕竟然話我知我個booking原來只係on waiting list,仲話我miss咗佢call,所以張枱冇左。我即時回應話尋晚book枱果陣冇人話我知我只係on waiting list,同埋冇人話過如果miss咗佢哋confirm枱嘅call呢,就會冇咗張枱。大佬,你留言都冇句,貴餐廳會唔會再惡啲呀。點知果位女仕嘅回應只係一句:「我哋呢到係咁嘅。」聽到呢句嘢,真係唔火都幾難啦。佢唔係唸住幫我嘗試去解決問題,都唔係答得噤形掛。之後仲發生咗其它令人更燥狂嘅事,不過再響呢度講都冇意思,因為佢哋已經破壞咗我哋一家人今個週末嘅mood。其實成件事唔係淨係個接電話嘅女仕嘅問題,好幾位相關嘅職員都有問題。希望呢間餐廳嘅老闆可以早啲發現及正視佢班員工服務嘅問題,唔好等啲口碑差哂嘅時候而影響到生意先補救啦。好多嘢都係冇take two㗎!