2024-07-26
20/07/2024去將軍澳調景嶺彩明商場嘅「茶餘飯後」食晚餐,我哋兩個叫咗個二人餐,分別嗌咗椒鹽鮮魷同小炒王(因為見到隔籬嗰碟炒得好靚好多料,之後問左侍應係咪小炒王先落單),跟住上咗湯同嘢飲之後就嚟錯左個尖椒腩片,之後同番侍應講佢落錯單,搞左一陣之後換番單,然後椒鹽鮮魷嚟⋯嘩!成浸油溢味!我完全睇唔出佢係椒鹽鮮魷?!一係炸過龍,一係番炸,仲有D炸粒係凍!咁嘅樣,完全以為自己食緊第二樣嘢,仲要係食緊碟返炸又番炸嘅油溢野!咁我都忍佢🥹之後終於嚟小炒王,嘩!仲嚇死我😳呢碟叫小炒王?幾條西芹油淋淋上邊撻兩條老魷再加幾粒鹹到不得了嘅蝦米,難食到嘔又鹹又油😤而且完全唔係小炒王!連啲腰果都係淋🥲好作嘔🥹跟住見到經理行過忍唔住同佢講話啲食物質素真係好差,我話:「唔緊要我係同你反映啫,錢我照俾。」跟住個經理就即刻發爛渣話唔啱食就換,又話從來冇人投訴過,就收咗兩碟餸,跟住再叫我哋再嗌過!佢係非常之大聲呼呼喝喝,我話你可唔可以細聲啲我唔係聾嘅,佢話「我係咁㗎啦!」咁跟住我話咁你俾個餐牌我啦,佢話喺呢度㗎啦!我話咁你推介我啦,費事一陣間嗌返嚟又話係咁㗎啦😤佢話咁咕嚕肉囉,而且仲專登越嚟越大聲,跟住我終於忍唔
好作嘔🥹跟住見到經理行過忍唔住同佢講話啲食物質素真係好差,我話:「唔緊要我係同你反映啫,錢我照俾。」跟住個經理就即刻發爛渣話唔啱食就換,又話從來冇人投訴過,就收咗兩碟餸,跟住再叫我哋再嗌過!佢係非常之大聲呼呼喝喝,我話你可唔可以細聲啲我唔係聾嘅,佢話「我係咁㗎啦!」咁跟住我話咁你俾個餐牌我啦,佢話喺呢度㗎啦!我話咁你推介我啦,費事一陣間嗌返嚟又話係咁㗎啦😤佢話咁咕嚕肉囉,而且仲專登越嚟越大聲,跟住我終於忍唔住大聲番過佢,然後佢就話使唔使咁大聲,我話你咁大聲我唔大聲驚你聽唔到🤣跟住我就話唔食啦!買單走人啦,之後佢仲喺度呼呼喝喝又話唔使嚟俾錢,不過我哋照樣俾錢。之後去廁所行過離遠仲聽度佢係度鬧緊!我忍唔住行返入去睇返究竟佢叫咩名,原來係叫唐X 鷹經理,跟住我問佢攞返張單收據。再之後,今日我上OpenRice一睇⋯嘩!!!原來好多人投訴佢哋食物質素同埋啲服務態度差!尤其是個經理非常之差,唔明白點解個經理仲可以生存咗喺呢間餐廳咁耐?同埋啲食物質素比人投訴咁耐仍然都冇改善?