2018-09-18
我平時都唔會寫食評。就算唔好味,最多下次唔去。今次真係太嬲,一定要將經驗講出來。..我今晚同男朋友2個人去食宵夜,叫左:1)蟹膏飯($138)蟹膏同蟹肉明顯係罐頭貨,一碗飯收$138食罐頭,反正唔算太難食就算啦。..2)串燒 x 6 串燒OK,牛舌唔錯,其他就不過不失。..3)三文魚腩刺身一放入口就發覺件刺身中間竟然仲係冰硬(有雪添!)🤢 好明顯係冰格拎出來,未解凍/ 勉強切得開就拎俾我地食。..我地一人食左一件,擺落口就發覺唔對路。埋單時同侍應反映,侍應都好後生下,話要去問下。OK,無問題。..之後個廚師上來解釋,態度囂張:1)話唔可以唔鍾意食就話要退款(大佬,唔係唔鍾意食,係雪到硬掘掘 😑)..2)話好似食麥當勞咁,唔鍾意都無得退錢啦(我地宜家2個人食宵夜都$500,要同麥當勞比較嗎?你地覺得自己間餐廳係麥記同級?)..3)話去其他餐廳,都無得退錢啦(我唔係好挑剔既人,唔會周圍R免費餐。如果食刺身,食到有問題正常自然會出聲。食左咁多次,我試過2次出聲,一次免左件item,一次打個折。經理會講唔好意思,返廚房check下其他貨睇下有無問題。)..廚師理所當然咁講完晒以上,重申無得退款
我今晚同男朋友2個人去食宵夜,叫左:
1)蟹膏飯($138)
2)串燒 x 6
串燒OK,牛舌唔錯,其他就不過不失。
3)三文魚腩刺身
之後個廚師上來解釋,態度囂張:
廚師理所當然咁講完晒以上,重申無得退款。見我地生氣,就話雖然老闆話任何情況下都無得免任何item/ 出過另一件(咩政策黎架😑),不過佢可以私底下俾多客三文魚.....食過一次知道瀨野,唔通仲要咩...
最後我地俾足全數,不歡而散。唔駛講,一定唔會再黎。
希望老闆可以再想想,如果食物真係有問題,會食壞肚,希望可以訓練員工態度好少少,處理事件好d。我地都係想食餐好食既飯,為左咁既小事搞到咁激氣,真係好無奈。