2012-08-22 2252 瀏覽
之前去過幫襯消夜茶市,亦有幫襯過晚飯,以質素來說是晚飯比較好.試過幾好就諗住帶埋屋企人過嚟食,但呢次會係最後一次幫襯呢間飯店.今次叫咗三個餸,潮式咸菜花甲,白飯魚菜甫煎蛋同埋上湯鮮竹鯇魚.潮式咸菜花甲,個湯有少許胡椒味,唔係太重,如果要重胡椒味既朋友相信就要落單時提一提,白白既湯味道係唔錯既,而咸菜亦減了咸味,反而令人失望既係啲花甲,花甲數量係ok既,但敗筆既地方係有沙同埋煮得太老了,變得好難趙.但除咗呢兩樣以外都可以值得一試.白飯魚菜甫煎蛋, 呢個係值得推介既餸,有蛋香,中間鬆身,四邊有少少煎香既感覺.唯一一個問題係菜甫唔夠多,再多啲就口感更豐富.上湯鮮竹鯇魚,有一舊魚腩,料足,個湯底係同潮式咸菜花甲嗰個一樣,當然呢個就冇胡椒味啦.另外仲有啲肉碎,碟頭夠大,都係ok.睇到呢度,相信大家都會覺得啲餸又ok,又唔見你提有關態度問題,係咪你寫錯題目呀.其實去到呢到我都係好滿意,好老實講,呢度冇裝修,但食裝修我就去第二度啦.但當我地食完都準備起身埋單之際,突然有個伙計拍埋咗一張比較細既圓枱過嚟我地嗰度,咁你地要set枱,我都唔起身住啦,等你整埋我地先起身(因為我地坐咗喺角落頭,隔離就係收錢,

睇到呢度,相信大家都會覺得啲餸又ok,又唔見你提有關態度問題,係咪你寫錯題目呀.其實去到呢到我都係好滿意,好老實講,呢度冇裝修,但食裝修我就去第二度啦.但當我地食完都準備起身埋單之際,突然有個伙計拍埋咗一張比較細既圓枱過嚟我地嗰度,咁你地要set枱,我都唔起身住啦,等你整埋我地先起身(因為我地坐咗喺角落頭,隔離就係收錢,有去過幫襯就應該知道邊個位)我女人見到咁樣都想移開張放喺我地兩張枱中間既椅,因為嗰張椅咁啱放咗係兩張枱中間有啲頂住兩張枱,說時遲那時快,有兩個伙計一前一後抬住一個大圓枱面,其中一個特登咁好大力將個圓枱面向住頂住兩張枱嗰張椅車埋去,好在我女人隻手縮得快,如果唔係就車到佢.突登好大力咁車埋佢個伙計係長住喺收錢嗰個位帶眼鏡既男人,然後斯斯然咁行咗佢.

睇番之前一個師兄寫既食評,佢話佢自己比人一晚轉咗五次枱,但都比個笑臉佢,因為食物係好.我就可能冇嗰位師兄咁厚道,你啲食物點好食都好,咁既服務態度,十個喊都唔夠.你想要番張枱,過嚟執吓張枱,我地食客見到你咁都會醒水,等你有生意好做.你咁危險,如果張圓枱面唔小心車埋嚟整到人,比你做多枱生意咁又點? 永遠不會再光顧.又唔係得你一間識煮得好食.
潮式咸菜花甲
白飯魚菜甫煎蛋,上湯鮮竹鯇魚