2018-02-24 746 瀏覽
平時都懶寫食評,不過不知都算,今次,食呢間嘢,我章竟然要係open Rice付出我的第一次,登記寫食評。同友人行完街揾下嘢食,發現呢到有少有的all day breakfast,仲要有最愛egg Benedict 添,價錢唔太貴,就試一試佢。先講環境,入去有位唔使等,客都唔算多,但舖內油煙大,舖外又馬路邊食塵,冇計啦,香港地係咁家啦,食油煙好過食塵。室內坐好,聽到有裝修嘈音,坐坐下發現原來係櫃頂上一個風扇壞左,開動時發出嘈音仲要冇左個蓋,個扇葉都唔知會唔會轉轉下飛出理,極危險。到食物,所謂的egg Benedick 同放隻全熟的涮蛋係個英式鬆餅上冇分別,點餐想醤另上,竟然話冇,真係出奇,分開用個碗仔裝個醤有幾難。其實冇醤都冇所謂,咁就揀走醤,雖然職員好心提示冇咁好食,但唔走醤都睇唔到隻“涮“蛋真面目,幻想唔到個醤會係咩味。價錢唔貴,但這樣的質素唔值,可一不可再啦!
價錢唔貴,但這樣的質素唔值,可一不可再啦!
2018-02-24