2007-01-06
星期三同男朋友去到雅蘭, 唔知食咩好, 就試下la, 見未試過又唔駛等, 因為都幾餓, 所以就入去啦, 入去坐低, d 通道好窄, 不過唔緊要啦, 咁睇左一陣menu. 佢問我地飲咩茶, 咁我地想要水, 等左好一陣啦, 叫左d野啦, 佢終於拎左一壺野o黎, 咁我一倒, 又係茶, 咁唔緊要, 請佢換過水俾我地, 又等左好一陣先拎俾我地, 咁我地叫既野係小籠包, 芝士丸, 牛柳粒, 糯米飯, 魷魚鬚. 我見佢入既單係20:18 , 我望下表原來等到20:3x 先有一碟芝士丸(共6粒) , 好普通law, 我地好餓好快就食曬, 男朋友提議不如問下有冇漏單, 我初初見好似人地d野都好慢, 唔想催人啦. 但望下表20:4x , 咁我就問係咪漏左單定係有咩問題呢? o個個應該係manager 既人好似好快咁拎左我地張單走左, 話幫我地睇下, 又等, 冇人回覆過我地, 佢再好似好快咁拎左小籠包, 糯米飯俾我地, 好普通law, 小籠包似supermarket 買返屋企叮o個d , 糯米飯一pat pat , 好"林" , 但完全冇交代我地係咪漏單, 等多一陣, 個魷魚鬚o黎喇, 佢即場整左d蔥,
但望下表20:4x , 咁我就問係咪漏左單定係有咩問題呢? o個個應該係manager 既人好似好快咁拎左我地張單走左, 話幫我地睇下, 又等, 冇人回覆過我地, 佢再好似好快咁拎左小籠包, 糯米飯俾我地, 好普通law, 小籠包似supermarket 買返屋企叮o個d , 糯米飯一pat pat , 好"林" , 但完全冇交代我地係咪漏單, 等多一陣, 個魷魚鬚o黎喇, 佢即場整左d蔥, 再加豉油, 再放d一早煮熟左既魷魚鬚落去"liu 下liu 下" ....心諗想點呀? 咁就當好特別呀.
咁我真係忍唔住再問係唔係漏單, cancel 個牛柳啦, 等埋單有個阿姐拎左個牛柳粒企左o係我男朋友隔離, 但就拎左個面同隔離枱,(好似係熟客)係咁傾, 我同佢講: 唔該, 我地取消左架喇!唔該, 唔該!我地取消左架喇! 但佢仍然講到停唔到, li 個時候manager 拎左張單o黎同佢講話叫佢拎走, 佢先再問咩事呀? 最後o係li 度食左$142 垃圾!