2016-05-27 103 瀏覽
今日落好大雨,困喺上環。就去咗呢間細細間嘅餐廳食嘢。只能說呢間餐廳嘅嘢食真係超好味。叫咗個冬蔭fish n chips。魚柳真係超級超級新鮮。原來佢嘅與全部都係紐西蘭進口架,而且原味嘅魚柳淨係賣$70。超級抵食。因為我之前係香港食既fish n chips,個魚本身根本冇味道,好似食緊麵粉咁。但呢度既魚柳好鮮甜,食到冬蔭既味道之餘,仲有魚新鮮既味道,好甜。而且冬蔭味唔會太辣,如果想食多d冬蔭味,可以點佢既冬蔭醬汁同冬蔭醋,真係估唔到係咁新鮮同超級好味!落大雨已經好失落,估唔到呢個魚柳可以搞到我即刻精神曬!既然困係大雨中,叫個啤酒黎嘆下。叫左個紐西蘭啤酒,個服務員都好友善咁同我介紹有咩啤酒,根據我鐘意既味揀比我,只能說服務態度超好,好親切,個氣氛超寫意。係度食野真係爭d唔記得自己困係大雨中,因為真係一個好輕鬆,好friendly既餐廳。店員見我悶同我講原來出邊有個遊戲機可以玩,有五百幾個遊戲,笑左,真係好有屋企既感覺。今日既lunch真係好特別,服務態度好,野食一流之餘,仲有好多靚啤酒。下次再黎!
今日落好大雨,困喺上環。就去咗呢間細細間嘅餐廳食嘢。
只能說呢間餐廳嘅嘢食真係超好味。

• 冬蔭fish  and  chips