2020-09-02
🔎星河小食 (西灣河) 📍西灣河筲箕灣道138號富裕中心地下8號舖-今次呢間係好容易忽略咗嘅一間小店 出名豬扒包同烤雞髀 仲有多款小食選擇 絕對要支持!🔹香脆豬扒包 $32成個包係勁足料 有成4吋厚 一啖真係咬唔哂單係塊豬扒都成吋厚!相當足料呀 仲要係即叫即炸 雖然係等得耐啲 但完全係值得!最特別嘅應該都係個芥茉籽醬 出面食唔到㗎 一開始仲以為係好似wasabi咁 但原來係係酸酸地嘅雖然豬扒成吋厚 但都幾鬆軟 而且醃料都幾好味 炸完都仲有少少肉汁,個包都烘過脆脆地,加埋生菜同番茄 細食嘅話都夠飽了🔹蜜汁菠蘿雞扒包 $35雞扒係即燒要等得比較耐 燒到個邊脆脆地燶燶地 係燒野食加咗蜜糖咁正 不過如果就咁食就可能單調啲 所以呢個加埋菠蘿就即刻清新感提升 照舊都係有生菜同蕃茄 我覺得唔錯嘅 不過都係炸豬扒包會有驚喜啲💬開鋪時間有時唔定時 如果lunch時間去 去之前可以whatsapp問定 唔洗白行一轉 仲可以whatsapp落定單 始終都製作需時🍴搵返相關地區👉🏻 #90sfoodieshare_西灣河#食在西灣河
📍西灣河筲箕灣道138號富裕中心地下8號舖
🔹香脆豬扒包 $32