2021-10-07
1906 瀏覽
喺銅鑼灣區想搵好食嘅西餐廳,「The Grill Room 」 一定係大家心水選擇。除咗食物keep 到水準, 環境,氣氛都係我喜歡這裏的原因。 Lunch set 亦很受歡迎。近窗旁邊梳化座尤其舒服~😊Soup of the Day : 南瓜忌廉湯 $58好夠熱~ 南瓜加上忌廉打成又香又滑嘅湯, 有真正南瓜香甜味! 巴馬火腿溫泉蛋黑松露露露筍沙律$78BB蘆筍清甜幼嫩, 加上黑松露調味更添滋味!巴馬火腿油潤鹹香, 配上溫泉蛋则啱啱好, 味道超精彩!Ginger Beer 紅酒燴羊膝配自家製燒烤汁黑松露薯蓉$258原隻羊膝, 大大隻份量十足, 炆煮得夠腍夠入味! 自家調製燒烤醬汁帶有黑醋香,酸酸甜甜配羊肉非常夾。 加入黑松露薯蓉特別惹味幼滑, 不過份量較少, 可能相比起羊膝太過大隻~😁黑松露薯條$48印像中店家嘅炸薯條非常了得 。果然外脆內軟,不油膩,可以追着吃不停~👍👍香草鮮茄紅酒燴牛面肉扁意粉$158做法好有水準, 放到面前也keep 住冒煙 ,熱辣辣做起。 牛面肉肉味好濃, 部位帶少少筋和脂肪,又腍又入味~ 扁意粉吸滿紅酒酱汁, 入口煙韌,配上濃濃的香草蕃茄味道一流!餐廳菜式美味
近窗旁邊梳化座尤其舒服~😊
Soup of the Day : 南瓜忌廉湯 $58
巴馬火腿溫泉蛋黑松露露露筍沙律$78
BB蘆筍清甜幼嫩, 加上黑松露調味更添滋味!
巴馬火腿油潤鹹香, 配上溫泉蛋则啱啱好, 味道超精彩!
Ginger Beer
紅酒燴羊膝配自家製燒烤汁黑松露薯蓉$258
黑松露薯條$48
香草鮮茄紅酒燴牛面肉扁意粉$158
餐廳菜式美味,材料配搭有水準,環境夠chill,氣氛唔會拘謹,傾計晚飯好地點!