2011-05-24 12 瀏覽
因為等男朋友,週末4時多係銅鑼灣又遇上落雨天,和友人急步跑向世貿搵地方食下午茶。尖沙咀Rice Paper食過好多次,銅鑼灣就未試過,基本上它們是沒有下午茶時段的,我們點了:牛油雞翼 – 唔夠乾身,個皮仲有好多油,我要用紙巾索油,味道還可,外皮還脆,但已大打折扣越式扎肉炒米炒 – 大概係依個名,反而依個味道比較淡,但都係好多油炸蝦餅 – 有4小件,唔似平時食的泰式蝦餅,外皮係唔脆的,蝦肉加了黃薑粉,好似食春卷咁配生菜食,怪怪的,不是我杯茶越南咖啡 – 侍應一放下未待我加煉奶已倒熱水,唔駛9秒9杯咖啡已經漏完,好趕唔知係咪依個時段比較少侍應,個個都好似好趕好忽忙,尤其係個經理,他每次見到我們舉手都會皺一下眉,有少少不耐煩的感覺,可能係其他時間會好啲掛!

牛油雞翼 – 唔夠乾身,個皮仲有好多油,我要用紙巾索油
,味道還可,外皮還脆,但已大打折扣

2011-05-21