2021-07-03 322 瀏覽
喺尖沙咀行完街,就俾佢外邊嘅裝修吸引住,橫掂一個人都唔知揀咩食好,所以就決定入去試一試呢間未試過嘅拉麵!一入到去就覺得呢一間餐廳嘅服務質素真係好好,店員見到我一個女仔拎住一抽二抽,就即刻提出幫我將啲嘢放埋一邊,等我食嘢嗰陣唔會咁狼狽🥰豚骨魚介味玉沾麵($93)我一向食沾麵都鍾意食湯夠熱嘅沾麵,所以呢間餐廳用石碗嚟裝沾麵嘅湯真係令我好開心🤣個麵上到嚟個湯仲係滾緊,所以一直食嗰陣個麵其實都好夠熱😍叉燒係大大舊,一啖咬落去超級滿足,油脂同埋肉係相間住,同埋燒過表面,所以絕對唔會覺得好油膩。然後就講吓個湯嘅味道啦,我覺得味道都算濃郁,不過唔知係咪個人口味問題我覺得個湯有少少偏鹹,如果可以再淡啲就好啦!個面呢就口感啱啱好,好彈牙,好味!總而言之今次都係一個不過不失嘅拉麵體驗:)

豚骨魚介味玉沾麵($93)
豚骨魚介味玉沾麵

總而言之今次都係一個不過不失嘅拉麵體驗:)
豚骨魚介味玉沾麵