Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_cafe=================📍不過不失嘅cafe — The Roastery X☕️大角咀多咗好多新cafe,前排就同@sa_foodieadventure去試下呢間🙈呢到—————————羅勒香草配慢煮雞胸意粉($82)意粉大碟,份量好多,兩個人share比較好🙈意粉嘅口感亦同平時食開嘅唔同,我哋兩個都覺得有啲似炒麵,小編就覺得有啲乾身,中間亦有啲麵纏埋咗一舊,口感麻麻哋😹另外羅勒同香草味唔係好突出,只食到鹹味🤢雞胸反而唔錯,份量多而且肉質唔鞋👍伴碟仲有好多菇菇幾有咬口🙈——————牛油果火腿配班尼迪克蛋($88)賣相唔錯,幾artistic🙈面頭嘅紅絲食落係辣辣哋,benedict egg有兩隻,再加上惹味嘅荷蘭醬😆下面嘅火腿同牛油果味道正常,不過不失~底下嘅toast食落口感幾煙韌,沾埋蛋汁幾濕潤👍小編幾中意伴碟嘅南瓜,味道幾香甜😆——————Latte Macchiato ($40)拉花好靚而且好大杯🤤❤️飲落奶泡香滑,咖啡味道幾濃,帶少少fruity嘅味道🙈---
#pigfoodiexhk_cafe
=================
📍不過不失嘅cafe — The Roastery X☕️
—————————
羅勒香草配慢煮雞胸意粉($82)
——————
牛油果火腿配班尼迪克蛋($88)
——————
Latte Macchiato ($40)
---------------------
Black Sugar Latte ($44)
面頭係燒過嘅糖面,飲落甜甜哋😆咖啡入口幾滑,小編覺得奶味比咖啡味出🙈整體偏甜少少🙈
2020-06-29
午餐