2018-02-22 2481 瀏覽
身為一個無飯遊民, 真係公司附近咩地方有野食都要去試下~如果唔係食黎食去個幾間, 好快就會悶~今日跟同事去左灣仔演藝入面既CANTEEN食LUNCH, 雖然我地唔係演藝既學生或者職員, 但係佢都係歡迎我地去幫親~不過價錢方面就有頗大既分別~學生職員價真係好抵啊!!好羡慕啊!一心諗住求其四寶飯搞掂, 點知佢賣晒~唯有叫左個燒味套餐~可以揀2款燒味~跟住佢就會送是日餐湯同埋中國名茶茶包熱茶~燒味我揀左叉燒同油雞~唔知點解餐牌係冇叉燒, 但姐姐又比我點架~哈哈!我叫左少飯~正常飯係我個碗既一倍~叉燒肥瘦適中, 雞就真係肥左小小同埋瘦左小小~XD 即係肥膏多肉少~哈!燒味下面放左小小菜, 但真係太油!!反而個湯又幾好飲, 今日係蓮藕發才湯~仲有幾舊蓮藕係入面, 湯又夠熱~係咸左小小~$39 有2餸燒味有湯有茶, 真係算唔錯!!