2016-11-12 1994 瀏覽
之前一直想試下牛涮鍋,預啱呢期匯豐咭有優惠,今日就同男朋友去奧海城城呢間食下係app 度拎飛,唔洗等位。一入去就要揀邊隻牛肉同湯底,通常呢啲就揀中等既無咁易中伏,就一於$178 美國特上牛小排放題。呢排想食清d。叫左昆布湯同豬骨湯底,食90分鐘。個鍋底果然清,我中意昆布湯多d。牛肉方面就有d 失望,望落好薄,都叫入口即溶既@ 但比我感覺同係酒樓食既差不多。$178都係咁,如果叫最平就唔敢想像了。反而d 丸方面新奇d,開頭怕唔好食,每樣拎一d。不過食落幾好。連個魚片都有牛牛logo印,好得意,推介芋頭丸,咬落去有好香芋頭味,又唔會覺得膩。至於菜、金菇、烏冬、麵⋯⋯呢d基本野就全部都有,無特別。甜品方面,可以自助乳酪雪糕,但本人覺得太甜,食唔到。草餅,cheese cake就反而ok。飲品都係部機上面教客人整soda,感覺幾好。呢餐就真係不過不失,埋單400蚊,下次自己買野係屋企打邊爐會開心d
係app 度拎飛,唔洗等位。
個鍋底果然清,我中意昆布湯多d。

至於菜、金菇、烏冬、麵⋯⋯呢d基本野就全部都有,無特別。

飲品都係部機上面教客人整soda,感覺幾好。

2016-10-26
10 分鐘 (堂食)
  • 芋頭丸