2016-06-27
呢間餐廳門口用上粉紅色,當然好容易就吸引到我嘅注意,所以決定同朋友入去試一試佢,睇下佢啲嘢食係咪同裝修一樣咁吸引我地每人點咗一個set dinner,首先上嘅當然係餐包同餐湯,佢地嘅餐包標榜嘅係每日自家新鮮製作,每片麵包入口都好脆好香,不論加上淡淡嘅牛油或者濃厚嘅吞拿魚醬都好match。而餐湯就有兩種選擇,就係材料豐富嘅羅宋湯或者係層次豐富嘅忌廉湯主菜我地點咗肉眼扒,我地點肉眼扒原因除咗貪佢啖啖肉之外,當然仲有濃郁嘅肉味,所以我地亦都好順理成章咁點咗5成熟,牛扒當然無令我地失望啦,而佢嘅波浪薯條亦係牛扒嘅好拍檔,脆口得嚟夠乾身另一主菜我地點咗德國菜代表,豬手。豬手皮脆肉嫩,肉連皮一齊食只係感到好似食緊薯片咁,又唔會好肥,加埋啖啖肉嘅薯角一齊食,只能講句絕對係perfect match甜品環節我地有cheese cake,一啖咬落去首先就感到好鬆軟,之後一絲絲淡淡嘅芝士味就慢慢充斥住口中每粒味蕾,令到我地想再要多件,可惜係因為實在太飽,所以食埋件cake我地即係埋單走人
我地每人點咗一個set dinner,首先上嘅當然係餐包同餐湯,佢地嘅餐包標榜嘅係每日自家新鮮製作,每片麵包入口都好脆好香,不論加上淡淡嘅牛油或者濃厚嘅吞拿魚醬都好match。而餐湯就有兩種選擇,就係材料豐富嘅羅宋湯或者係層次豐富嘅忌廉湯 主菜我地點咗肉眼扒,我地點肉眼扒原因除咗貪佢啖啖肉之外,當然仲有濃郁嘅肉味,所以我地亦都好順理成章咁點咗5成熟,牛扒當然無令我地失望啦,而佢嘅波浪薯條亦係牛扒嘅好拍檔,脆口得嚟夠乾身 另一主菜我地點咗德國菜代表,豬手。豬手皮脆肉嫩,肉連皮一齊食只係感到好似食緊薯片咁,又唔會好肥,加埋啖啖肉嘅薯角一齊食,只能講句絕對係perfect match 甜品環節我地有cheese cake,一啖咬落去首先就感到好鬆軟,之後一絲絲淡淡嘅芝士味就慢慢充斥住口中每粒味蕾,令到我地想再要多件,可惜係因為實在太飽,所以食埋件cake我地即係埋單走人