2021-10-16
次次幫襯呢一間嘢都要等位,相信係因為啲食物尚可接受價錢亦唔貴, 今次叫咗個台式腸鳳梨炒飯、台式車仔麵、 午市套餐大茶飯雞扒配肉燥飯、再額外叫多個鹽酥秋葵同埋蔥油餅。味道不過不失,雖然炸嘅食物較多,但係都唔會太油,感覺仍有點清淡。 室內環境普通, 一般正常餐廳,亦唔會坐得太逼夾。「台式車仔麵」呢次車仔麵主要跟鹵水豬大腸、黃金蝦餅、炸魚蛋、配幼麵、跟豬骨湯、再加沙嗲汁。 講真同香港傳統嘅車仔麵真係冇得比,呢個車仔麵叫做食飽肚就算,沙嗲汁辣味唔夠,要再叫佢加啲辣椒油。「大茶飯雞扒配肉燥飯」炸雞扒大大塊,上面加咗啲胡椒粉,而且唔係太油, 所以味道唔差,容易入口。 肉燥飯上面啲肉燥就一般,味道較為清淡。 「台式腸鳳梨炒飯」非常大碟, 用台式腸炒飯亦好特別, 裏面嘅菠蘿亦都多, 唯獨可惜嘅係成碟飯比較濕, 即係冇用到隔夜飯炒嗰種感覺, 不過而家出面好多餐廳都係咁,呢方便又唔可以特別有太大要求了, 整體上算ok,都係飽肚之選。「鹽酥秋葵」可能本身比較鍾意食秋葵,佢呢一個鹽酥秋葵係幾好食,一樣唔係太油膩,炸得亦都清新。「蔥油餅」正常蔥油餅味道,冇咩特別。
「台式車仔麵」
「大茶飯雞扒配肉燥飯」
「台式腸鳳梨炒飯」
「鹽酥秋葵」
「蔥油餅」
正常蔥油餅味道,冇咩特別。