2015-07-15
由於要維修電器所以要過黎九龍灣,成三點過到黎行左一個圈見呢度有下午茶優惠,算抵食,兩隻餓鬼衝入去。可能客人唔算多,服務都幾周到,我原本想要下午茶套餐傻佬炒飯,但侍應坦白講其實套餐因為有多個小食所以飯既份量相應少。咁我地就單叫左個星期二優惠傻佬炒飯(份量夠兩個人食),另外要個套餐手拍青瓜加紅油抄手。真係飽到不得了。另外要講,下午茶時段係免加一同免茶芥,感覺好抵。兩個人食左$105手拍青瓜普普通通,唔算好辣,同埋部份青瓜唔係好入味,份兩個人都各分到一細碗仔。紅油抄手(共六粒),好好食夠多生蒜(好鐘意食蒜蓉),我一口氣食左三粒停唔到口。傻佬炒飯都唔錯係啲蝦硬左少少,算多肉鬆,份量多。其實我地兩個都鐘意食辣,混左少少豆瓣醬落飯試下,但呢度既真係太咸喇。。。都係就咁食炒飯