2012-05-07
週末跟朋友到旺角傾計飲嘢,來到最多Cafe嘅登打士。未入大廈門口已有一大班姐姐仔喺樓下派傳單,不過其實派傳單哩個動作都幾煩擾同討厭。唔緊要,向來我都只會用自己雙眼去決定入邊間店。部𨋢都差唔多係層層停,可以有少少時間遠距離大概望到每一間店嘅熱鬧情況。終於見到哩間唔太熱鬧,幾光猛嘅Cafe,一於入去一試~環境裝飾都好靚,夠靜,適合同伴侶或朋友靜靜地喺到享受下傾下計。伺應係幾個清純嘅妹妹,幾有禮貌。開放式厨房,兩位男士厨師就好似鐵甲萬能俠一樣,各樣食品都煮得有板有眼。唔錯收得$40杯嘅咖啡,當然希望有比Starbucks好嘅質數啦Premium Chocolate(左) 味道算唔錯,如果可以朱古力濃一點更好Peppermint Mocha(右) 薄荷味有喜出望外的感覺,比Starbucks更勝一籌,不過因為Cream太多,Mocha 嘅味顯得唔多夠這個蜜糖雞翼味道好吸引,絕對係茶聚傾計嘅必吃食品芝士蛋糕比想像中細件,芝士味亦唔夠香,可以做得好少少個人好喜歡食芝士焗西蘭花,不過哩到嘅菜式係變咗芝士(粉)熰西蘭花,可以不試由於環境太好,我們留到晚上十一點才離開。但原來哩啲時候係好難等到𨋢,等了差
環境裝飾都好靚,夠靜,適合同伴侶或朋友靜靜地喺到享受下傾下計。伺應係幾個清純嘅妹妹,幾有禮貌。開放式厨房,兩位男士厨師就好似鐵甲萬能俠一樣,各樣食品都煮得有板有眼。唔錯 收得$40杯嘅咖啡,當然希望有比Starbucks好嘅質數啦
Peppermint Mocha(右) 薄荷味有喜出望外的感覺,比Starbucks更勝一籌,不過因為Cream太多,Mocha 嘅味顯得唔多夠 這個蜜糖雞翼味道好吸引,絕對係茶聚傾計嘅必吃食品 芝士蛋糕比想像中細件,芝士味亦唔夠香,可以做得好少少 個人好喜歡食芝士焗西蘭花,不過哩到嘅菜式係變咗芝士(粉)熰西蘭花,可以不試 由於環境太好,我們留到晚上十一點才離開。但原來哩啲時候係好難等到𨋢,等了差不多20分鐘才有吉𨋢可以落到地下,上來食嘢嘅朋友如果係灰姑娘的話就要預早返少少等𨋢嘅時間離開啦