2011-07-31
早前見到呢度既食評,見呢間既評語似乎OK,放假去開CITYWALK睇戲,咁就去試一試啦~試完之後又覺得..算係一間中上質素既放題喎~價錢-2100後入座平日$148,星期六、日都只係加$10,又唔使加一..價錢唔算貴環境-舖頭面積唔算大,枱與枱間既距離好窄,如果想坐得舒舒服服既,呢間確唔會係心水之選..順帶一提,去食之前最好預先BOOK位,因為嗰度都幾FULL,全院滿座,仲要係舖外多加左幾枱..當晚我地想BOOK 2100既都無,要到2130,仲要只係得返1張枱~服務-OK..限食1.5HRS,催交枱就預左架了,當晚見到侍應「催」附近人客交枱既時候都幾有禮貌,又唔該又唔好意思,而且有D笑容,比好多坊間既放題好好多食物-漏單情況唔算嚴重,只係白肉拖羅(剌身)同埋火炙芝士帶子壽司1直無來過、剌身份量同寫既份量多數都不符(不過呢個情況都預左,坊間好多放題都係咁)、剌身都幾新鮮,賣相亦唔錯,雖然人多,但睇得出師傅都幾有心思擺靚佢最後提一提今次試左以下食物:食物種類都算OK多牛油粟米-用鐵板慶住上枱,唔會搞到凍冰冰..讚清酒煮蜆-完全無清酒味,有好多蔥+芝麻..本人不太喜好炸物-略嫌凍冰冰左D壽
試完之後又覺得..算係一間中上質素既放題喎~
最後提一提今次試左以下食物: 食物種類都算OK多 牛油粟米-用鐵板慶住上枱,唔會搞到凍冰冰..讚 清酒煮蜆-完全無清酒味,有好多蔥+芝麻..本人不太喜好 炸物-略嫌凍冰冰左D 壽司-海膽:略嫌份量少得誇張左DD
玻璃蝦:正
海膽魷魚:都係略嫌海膽份量少得誇張 剌身:師傅幾有心思,擺得幾精美..係白肉拖羅ORDER左幾ROUND都無出現過..整體來講OK..係赤貝唔新鮮同埋吞拿魚切到肥牛咁