2007-10-11 2 瀏覽
星期日預早幫媽媽慶祝生日,一行七人選了大家都未食過既鳳城,不知是什麼原因,星期日這裡的晚飯也不是太多人。點既菜大多都係其出名的,如炸子雞、窩貼明蝦等等。炸子雞- 呢樣係第一樣叫既,不過係最後一樣先上既菜。好耐冇見過係酒樓食既雞有咁大隻喇,而且仲係熱辣辣,又唔會好似其他酒樓咁只係得個鹹字同埋乾,D 雞皮又脆而且又有少少肥膏,好好味呀。窩貼明蝦- 呢個都幾好味,不過就比較油膩,可能因為要炸既關係,係蝦下面塊麵包吸滿油。桂魚卷- 其實係將魚肉起雙飛跟住包住火腿之類既野,不過手工幾好野,可能因為魚片切得夠厚,每件都冇散開,而且每件魚都好滑。蒜蓉炒豆苗- 普通既炒菜,冇乜特別。京葱炒遼參- 遼參自己冇食過,只係食左好多京葱,因為好鐘意食京葱,所以不予置評。大良炒鮮奶- 原來係一道類似賽螃蟹既菜,但係味道就清淡好多,自己就比較鐘意賽螃蟹多D,味道同口感都係賽螃蟹較優勝。鳳城炒飯- 炒飯既野,樣樣都係差唔多。西米布甸- 冇野好講,實在太好味喇,個人覺得如果冇左蓮蓉會仲好味。七個人都只係食左一千大元,而且味道不錯,個人覺得幾抵,不過呢度飲汽水就好貴,可樂一罐要十四蚊。另外,我又冇遇到樓下小貓所講既服務

點既菜大多都係其出名的,如炸子雞、窩貼明蝦等等。

蒜蓉炒豆苗- 普通既炒菜,冇乜特別。

鳳城炒飯- 炒飯既野,樣樣都係差唔多。

七個人都只係食左一千大元,而且味道不錯,個人覺得幾抵,不過呢度飲汽水就好貴,可樂一罐要十四蚊。另外,我又冇遇到樓下小貓所講既服務問題喎。