2022-02-26
今日難得放假,出咗去新城市食lunch~成日都話想試吓呢一間馬場洞,今次終於入咗去試~入到去個座位幾闊落,亦有陽光曬入嚟~Lunch set都算有幾多選擇,有啲小鍋,有啲係燒肉,我哋就各叫咗一個~叫完嘢食,店員好快就放低咗三碟前菜,有泡菜、薯仔沙律同埋蓮藕,我自己最鍾意食蓮藕,好爽口🤣呢三款前菜都可以refill嘅~烤肉餐就梗係叫呢個牛肉套餐 (一人份) ($153)啦!🤤一嚟到就覺得啲牛肉個樣幾靚仔,佢有三款肉,分別係極級霜降牛肉、牛隔肌 (封門柳)同埋牛板腱肉,基本上三款肉都幾有牛味,算係唔錯,當然最好食就係最多油脂呢款,油脂感同肉味好平均,而且唔會韌同嚡!🤤另一個餐叫咗韓式牛肉配飯 ($88)☺️呢個牛肉就有少少嚡,始終都係小鍋形式上,都唔會係好嫩滑嘅牛肉,但佢個湯都幾好味,甜甜哋,而且有冬菇同粉絲等等配料,都好好送飯嘅🤤呢兩個餐除咗會跟白飯之外,都會有熱茶或者罐裝汽水~我覺得呢個價錢雖然唔算係好抵食,不過食物質素唔錯,環境都舒服,店員人手唔太夠,但佢哋嘅態度依然保持有禮貌,已經算係咁👍🏻
呢兩個餐除咗會跟白飯之外,都會有熱茶或者罐裝汽水~