2016-02-21 471 瀏覽
今日同男朋友行完街途經大圍,見有d肚餓就決定係大圍搵野食😄行行下見到依間餃子店,就拉咗男朋友入去食,因為好耐冇食餃子了😂望一望餐牌,餃子款式都幾多選擇,搞到我心大心細唔知揀邊隻好😝餃子一份有12隻,可以轉湯麵(有麵,米粉,米線選擇),價錢一樣但餃子數量就會變成5隻。最後我地2個都揀咗韮菜豬肉餃麵😂跟餐加$5要咗杯豆漿,另外我地嗌多個小食,男朋友知我鐘意食辣就提議嗌麻辣牛😆豆漿好快送上,飲返啖先,我覺得豆漿麻麻,好淡又冇咩豆味。等多一陣,2碗熱辣辣嘅餃子麵同麻辣牛一齊送上😊我習慣會飲一啖湯先,但令我有d失望,湯底好淡冇乜味,所以成碗麵都好淡口😯再試下個餃子,有驚喜喎😀餃子好足料,餃子皮唔厚,食落啖啖肉,有肉汁,唔錯唔錯😋😋早知嗌淨餃子,唔轉湯麵啦😂再嚟試下個牛,麻辣醬唔算太辣,但都有麻嘅感覺,牛份量都算多,切得比較薄身,配上麻辣醬食起上嚟都幾惹味😋下次可以再嚟試下其他款式嘅餃子先😆
韮菜豬肉餃麵 + 豆漿
麻辣牛