2023-03-20
來到佐敦,沒有特定想食什麼,不過突然間想食咕嚕肉,佢話呢間都ok,所以我便二話不說「好👌」就呢間啦!我們點了一個貴妃雞粥,一個豉油王炒麵,一個 咕嚕肉。 先來一次炒面,面色都深,夠上色(老抽),而且炒得乾身,還配以炒洋蔥,不錯!味道不算太濃,輕輕加些微辣椒醬,便剛剛好!不錯!我都喜歡!好食😋。之後到雞粥,一邊等待中,一邊睇下張紙的介紹,好似都不錯!到真正把粥放入口,先知道味道如何,粥底正常。至於粥內的雞,都有驚喜!好入味,偏少少咸,但,配粥一起食,我又覺得剛剛好,都不錯!我見張介紹紙好似有講加了藥材,可是,我自己卻食不出有藥材味。不過都沒咩所謂,食落好食😋便可以!最後到咕嚕肉啦!大大件,我自己稍微覺得不夠酸,但菠蘿好食,肉不能夠話超新鮮,但以$61 來計,我又覺得好合理,味道都可以🌼以晚餐來說,都是一餐滿意的晚餐!下次有機會都會再試。
以晚餐來說,都是一餐滿意的晚餐!下次有機會都會再試。