今日黎九龍灣德福行街,去左foodeli食lunch,foodeli係一間food court,入面有唔同食店,環境唔錯,地方幾乾淨,坐位擺得幾梳,冷氣夠涼。但係食物方面,今次食呢間山城小麵就唔多掂,今次叫了秘製排骨麵轉薯粉套餐套餐跟一個小食,揀了蒜泥白肉,跟一包飲品維他檸檬茶。秘製排骨麵薯粉我揀了中辣,成碗佈滿紅油,睇落就重口味,但係食落只有嗆喉,不辣不麻不香,湯底淡如水無咸味,因為多辣椒碎,一淡湯飲落又成口辣椒碎,辣椒碎仲要有d苦味,薯粉又係無味同滾水淥完就入口無分別,排骨味道一般同平時食果啲滷排骨差不多,不過呢度四件排骨,四件都係中間一大條骨,骨多肉少,如果無加多個蒜泥白肉,根本唔夠飽。蒜泥白肉因為個底有少少醬油,所以好過個麵,都仲有少少咸味,不過同樣地,辣椒油不香不麻不辣,同其他地方比呢度的蒜泥白肉算差。性價比低成個餐69蚊,雖然預左商場舖係貴啲,但單就食物份量同味道同其他街舖米線比較,呢間性價比算低,味道亦差。

秘製排骨麵

蒜泥白肉