2019-02-11 127 瀏覽
市面上打邊壚嘅地方真係超級多,如果想做起個名就一定要有啲綽頭。養心殿就用佢嘅湯底打響名堂。佢有啲湯底係話養生嘅(不過其實打邊爐可以健康得去邊😂)不過第一輪煲完,第二輪加湯佢都唔會加返原本嗰隻,佢都係照加普通嘅湯。呢度除左湯底有啲特別啲嘅選擇,食材都算新鮮。我地有叫肉類、海鮮同菜,啲野大致上都新鮮同好食嘅。座位黎講呢度都算坐得幾好,唔會太迫。不過呢度係方型枱為主,如果唔係太多人食嘅話唔會有圓枱坐。我地上次六個人去坐左長方形枱,坐側邊嗰啲就慘啲,淥野同夾野會有困難。不過整體黎講價錢偏貴,食得唔算太多野都要每人三百幾蚊埋單。呢度成日都爆棚,walk in嘅話應該要等好耐,亦都未必等倒。所以如果想食最好就預先決定好再book位,唔好等walk in。
佢有啲湯底係話養生嘅(不過其實打邊爐可以健康得去邊😂)

不過整體黎講價錢偏貴,食得唔算太多野都要每人三百幾蚊埋單。