2023-12-03
星期六黎CWB行街,突然想食Carbonara,就即刻search吓地圖睇吓附近邊度有,比我搵到呢間餐廳有賣🤩🤩跟住Google Map行,喺時代廣場旁邊嘅小巷入面,門口唔算起眼,好易行過龍😅 晏晝3點去到,發現仲要等位!🥲 等左超過15分鐘先有一人位,被安排嘅位非常窄,好難攝入去,一定會掂到隔離枱💩要自己行去落左單比錢先,可以提佢甜品後上,比完錢就會比號碼牌你等職員送餐。等左十幾分鐘,Carbonara終於黎啦😋隻蛋好能夠激起到食慾🤣 睇相好似好Creamy咁,但實際食落去有d稀,唔夠濃稠,同埋好似其他人咁講,整體偏酸,第一次食咁酸嘅Carbonara😅唔太arm我嘅口味,唔會為左Carbonara而再黎。食完之後,可以叫佢上甜品。見到咖啡粉係即刻落嘅😋見到相就知好似慕絲咁creamy😋😋 幾鍾意食d cream😙 但略嫌咖啡粉太多漿住個口,令我不斷想飲水😅總括而言,如果你係Tiramisu愛好者可以過黎試,但Carbonara就愛好者就唔洗了😴🫥
等左十幾分鐘,Carbonara終於黎啦😋
隻蛋好能夠激起到食慾🤣
唔太arm我嘅口味,唔會為左Carbonara而再黎。
食完之後,可以叫佢上甜品。
見到咖啡粉係即刻落嘅😋