2021-10-09 243 瀏覽
最近同屋企人黎左一間勁懷舊風情嘅打邊爐店,餐廳佈置好靚,有大大少少嘅燈光招牌都可以打下卡😍連d碗碗碟碟都好懷舊😌睇下餐牌先,有唔少特色湯底,我地揀左豆腐清湯,豆腐白白滑滑🥰醬油配料方面都幾多可以揀,大家可以跟據自己的口味去調配😎仲有酸菜可以食😋睇返火鍋嘅配料先🤤其實都幾多靚料可以揀,我地叫左以下😎🌸醉雞件(半隻)雞件用左花雕酒同醬油醃過,食落都有酒香味,同埋雞件都幾滑😋🌸安格斯牛頸脊,e碟牛堅係靚,油花分佈均勻👍🏻口感好嫩,味道香濃。🌸五寶丸,全部都係手打丸黎🥰入面有牛筋丸,墨魚丸,梅菜豬肉,蝦丸,鯪魚丸🤓墨魚丸同蝦丸勁鮮味同彈牙。🌸油麥菜,萵荀,淮山,蔬菜好新鮮,萵荀同淮山都吸收哂湯汁嘅味道。🌸稻庭烏冬好滑溜🥰

睇返火鍋嘅配料先🤤其實都幾多靚料可以揀,我地叫左以下😎

🌸稻庭烏冬好滑溜🥰