2020-02-04 515 瀏覽
最近,我都過著返工返屋企的日子,甚少出外吃飯。今日放工,即興約左朋友去觀塘apm 錦麗食晚餐。平時見呢間好多人在外排隊,一來鋪面比較少座位,坐不到太多人,所以好多人需排隊等候入座,形成好多人光顧假象。我這次也等了一段時間才能入座,鋪內擺設精緻,而且食桌和椅子比較窄,空間感好迫焗。我自己袋都要放係大腿上進食😅這可能香港地寸土寸金關係,所以係apm商場的食鋪都要善用每一吋地方做生意。我地點左:錦麗綜合粉($62)、大蝦扎肉米紫卷(價錢忘記)、熱玫瑰龍眼茶($18)一齊share 食。我比較喜意大蝦扎肉米紫卷,配埋佢地既醬汁,非常滋味! 但錦麗綜合粉,比較咸和份量好少,性價不值呢個價錢;佢碗有生牛肉、熟牛肉、牛丸,少量粉,再加杯芽菜幾片九層塔調味。最後,我認為佢性價不值呢個價錢,試一次便足夠。我們因為點的不多,所以埋單也是200元內。

大蝦扎肉米
錦麗綜合粉
2019-02-28
25 分鐘 (堂食)
大蝦扎肉米
錦麗綜合粉