2018-12-08 71 瀏覽
收工前接到朋友來電,問我今晚有冇時間,因為佢本來约左另一个朋友食飯嘅,對方臨時有事嚟唔到,所以打比我,咁啱今晚冇約人,所以有時間同佢食飯,我問佢係边度食,佢話尖沙咀有間叫樂園嘅樓上舖,有兩隻肥貓好得意,最初諗住個朋友喜歡貓,所以訂咗呢間咁特別嘅餐廳,七点半我倆都準時 到達,因為已訂位,所以好快已可座低,入去已經比隻肥貓吸引住,真係好得意,侍應俾咗餐牌我倆,又不停咁介紹有乜好嘢食,真係有太多選擇,重有一個係廚師發板嘅特别驚喜套餐,但係我地揀咗松葉蟹味噌甲羅燒,同埋美國安格斯肉眼扒,加78元送餐湯和特飲,先上嘅係松葉蟹味噌甲羅燒,味道鮮美,又有洋葱圈係底下,洋葱圈炸得非常香脆,沾茄汁更加惹味,跟住就到美國安格斯肉眼扒啦,因為我要咗五成熟,所以切開中間都有啲红色,但入口好冧,沾埋嗰自家制嘅醬汁,好味,最後來杯特飲係由芒果,橙,蘋果,黑加侖组成嘅飲品叫笑口常開,味道清甜,有時間下次可以再來。

但係我地揀咗松葉蟹味噌甲羅燒,同埋美國安格斯肉眼扒

,加78元送餐湯和特飲,先上嘅係松葉蟹味噌甲羅燒

,味道鮮美,又有洋葱圈係底下,

洋葱圈炸得非常香脆,沾茄汁更加惹味

,跟住就到美國安格斯肉眼扒啦,

因為我要咗五成熟,所以切開中間都有啲红色,

但入口好冧,沾埋嗰自家制嘅醬汁,

味道清甜,有時間下次可以再來。