2016-04-24
-今日女朋友心血來潮話想食好西 想食中東菜於是我就揀左呢間土耳其既私房菜即日經whatsapp訂位 好快就book左夜晚8點啦-我揀既係有貓貓PR既分店 因為女朋友好鍾意貓 訂位時都講左 budget係$200一位-一入到去 當時係無人係店內 感覺好似包場咁貓pr 1號貓pr 2號兩隻都好痴人 好得意呀-好快 waitress就送上drink menu 我揀既係土耳其蜜桃汁 女朋友揀既係土耳其咖啡土耳其蜜桃汁 (上) set+$30其實都係用濃縮果汁開出黎既 非常甜不過叫之前都估到 土耳其咖啡 (下) set+$40呢杯咖啡同普通咖啡味道好唔同 google過之後先知道原來係加左丁香 肉桂 好多唔同既香料 至於好唔好飲 就見仁見智啦-好快就進入食野既部分 由於大家都唔知會有咩食 所以都幾期待第一味 係土耳其沙律 其實都係一d雜菜 加左d醋同olive oil 不過放係面既yoghurt cheese幾好味第二味係 茄子與薯仔本身我都幾鍾意食呢兩樣食材不過其實我覺得佢煮既手法無咩特別但總括黎講係個不錯既appetizer!第三味 黃椒釀飯本身對呢個dish無咩期望但估唔到切開左入面個飯炒
今日女朋友心血來潮話想食好西 想食中東菜
於是我就揀左呢間土耳其既私房菜
即日經whatsapp訂位 好快就book左夜晚8點啦
一入到去 當時係無人係店內 感覺好似包場咁 貓pr 1號 貓pr 2號
兩隻都好痴人 好得意呀
好快 waitress就送上drink menu
我揀既係土耳其蜜桃汁 女朋友揀既係土耳其咖啡 土耳其蜜桃汁 (上) set+$30
其實都係用濃縮果汁開出黎既 非常甜不過叫之前都估到
土耳其咖啡 (下) set+$40
好快就進入食野既部分 由於大家都唔知會有咩食 所以都幾期待
不過放係面既yoghurt cheese幾好味
第二味係 茄子與薯仔 本身我都幾鍾意食呢兩樣食材
不過其實我覺得佢煮既手法無咩特別
但總括黎講係個不錯既appetizer!
第三味 黃椒釀飯 本身對呢個dish無咩期望
入面既係蕃茄飯 所以其實唔會太濟
第五味 炸魚 呢個炸魚其實平平無奇
不過有d油膩 到最後我地已經食唔哂
所以有半隻雞 同埋 三件炸魚 都係拎走左返屋企再食既
第六味 土耳其甜品拼盆 一杯既係芒果雪糕 (應該係nestle)
白色既係土耳其棉花糖
細細粒既係土耳其軟糖
土耳其軟糖果然係名不虛傳 非 常 甜!!
我地食左兩粒就放棄左啦
至於土耳其棉花糖就好好好好味