2016-06-09 710 瀏覽
表妹是位kitty迷,今次響澳洲返黎,又係佢生日,點可以唔帶佢黎,俾個驚喜佢平日晚上餐廳都坐無虛席,好彩預早時間黎,搵定位開定茶一入餐廳,以hello kitty為主題的裝潢,認真夠可愛,餐具都豪華精緻,印滿了hello kitty的標誌點心點可以不叫 流沙奶黃包同蝦餃,簡直我至愛流沙奶黃包係hello kitty的造型,可愛之餘,其美味也不減,奶黃包熱辣出爐,流沙效果當然會有,奶黃夠香之餘,亦好滑,奶黃包包皮鬆軟,難怪枱枱都有叫蝦餃皮薄餡靚,餡料多之餘,蝦夠大隻,爽口糯米飯 亦不忘有kitty的標誌,旁邊放滿不同的配菜,色彩繽紛,造型吸眼,糯米飯入口咸香,煙韌口感,令人更覺滋味,連埋配菜,感覺健康造型可愛的臘腸卷,真的有點捨不得吃,包鬆軟可愛,臘腸外皮脆口,餡料不咸也不膩,令人不怕多吃兩個整體而言,餐廳以hello kitty為主題,可愛裝潢,無論在擺設還是食物造型上也花上心思,玩味也十足,食物質素也十分不錯,令人有難忘的體驗,表妹也十分喜歡是次與hello Kitty 的約會

平日晚上餐廳都坐無虛席,好彩預早時間黎,搵定位開定茶
點心點可以不叫 流沙奶黃包同蝦餃,簡直我至愛
蝦餃皮薄餡靚,餡料多之餘,蝦夠大隻,爽口
,玩味也十足
  • Hello Kitty 蝦餃皇