2016-06-01
(點解我朋友用左400幾蚊請我食飯,但會話我係試食既? 我無可能真金白銀比左錢話係唔使錢架噃!)👧童心未泯既我發現左呢間好多既餐廳!🐹急不及待就book枱食癲拿!!💨👄半煎扁鱈魚配卡邦尼貝殼粉 $119
。
👉卡邦尼味夠濃,但唔會太咸;貝殼粉軟硬適中(配料有蘑菇同煙肉);鱈魚略嫌煎得多左少少,令魚某部分乾左d,但整體肉質仍然係嫩既; 伴碟配菜有豆角、青瓜、蕃茄仔,聽經理講係因為呢間餐廳既客路主要係小朋友,所以食材方便會比較著重健康,以蔬菜為主要配料👍 (都岩我口味呀😂我都係大左小小既小朋友~)
。
👄set dinner $218 : 。
🍴頭盤👉花瓶沙律配法國香草汁+白酒忌廉煮藍青口+法國豬手蔬菜凍 👉個法國豬手蔬菜凍較特別,好少食到。入面有豬手肉同紅蘿蔔,味道淡淡唔會heavy~ 。。🍴是日西湯~~粟米湯配牛油多士 👉夠熱,湯亦夠濃,多粟米粒~
。🍴清涼仲夏@$16👉🏻飲品嚟架~係薄河溝橙汁~ 個底甜左少少,不過$16就有標幾層顏色既野飲甘特別都係抵既~。
🍴主菜:石板燒安格斯西冷扒伴烤蘑菇
👉上枱時好夠鑊氣!開頭望落以為會鞋,但朋友話食落唔鞋同無筋,亦煮到岩岩好7成熟好合佢心
👄set dinner $218 : 。
🍴是日西湯~~粟米湯配牛油多士 👉夠熱,湯亦夠濃,多粟米粒~ 。
🍴清涼仲夏@$16