2025-03-03
今日黎到牛頭角行街搵食,係淘大附近有間餐廳,裝修都幾優雅,平日都好多人,好在唔使等位好快就入左去坐。首先我地點左個小食日本芝士年糕。呢個芝士味好香濃。皮薄餡靚,鐘意食日本芝士既味道朋友仔一定會喜愛☺️。跟住叫左個呢道既特色名菜就係泰式脆皮豬手,呢道每日都係賣得20隻,真係要好好品嘗。皮脆肉汁鮮嫩。點咪泰式醬食真係非常之野味。個皮好香脆可口,非常有口感。而且幫你去咪骨,食起好方便。之後再叫個三重奏芝士牛肉漢堡,份量十分之多,大大一個漢堡,而且安格斯牛肉非常大塊,配合咪煙肉,蕃茄,沙律醬一齊食令味道更加提升,滿滿既滿足。最後再點多個煙三文魚蟹籽魚忌廉意粉,煙三文魚係我最愛😍,非常好味。蟹籽魚忌廉意粉非常有口感,一粒粒蟹籽魚令口感更加提升。真係好好味。又好creamy。世界級享受。