2022-08-08 512 瀏覽
𝟘𝟟.𝟘𝟠.𝟚𝟘𝟚𝟚📌 Afternoon Tea TEAROOM (尖沙咀)尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea B1樓B112B號舖🔎#hkfoodieat_尖沙咀💸人均消費: $100-200🌿評分: 3.9/5🈶加一服務費本身係打算去Curator Art & Café試吓佢個tiramisu🌷但失策冇事前book位🥺好無助喺度遊蕩嘅時候發現呢間東京人氣過江龍日系打卡café一樣有甜品食😻就同朋友仔入咗去🌟ꕥ Lemon & Blueberry Short Cake ($88)雖然話就話檸檬藍莓奶油蛋糕🍰但佢主要都係檸檬味🍋藍莓只係喺面頭裝飾下咁🫐檸檬嘅味道調得啱啱好✨唔會過酸亦都唔會過甜🎐夾心嗰層嘅奶油加咗少少奇異果令層次更豐富🥝不過啲藍莓好酸😂係件蛋糕嘅惟一敗筆🥹ꕥ Matcha & Strawberry Parfait ($88)賣相好靚🙌🏻不過佢並唔係虛有其表😚首先喺面嘅有抹茶同士多啤梨雪糕🍓雪糕食落似係高質雪糕嘅味🍦仲有抹茶味都幾重嘅蕨餅同煙煙韌韌嘅原味麻糬🍵接住落嚟就係忌廉同埋士多啤梨醬🌟最後嗰層岀乎意料地有啲士多啤梨味啫喱😋
𝟘𝟟.𝟘𝟠.𝟚𝟘𝟚𝟚
📌 Afternoon Tea TEAROOM (尖沙咀)
🔎#hkfoodieat_尖沙咀

💸人均消費: $100-200
🌿評分: 3.9/5
🈶加一服務費

Lemon  &  Blueberry  Short  Cake

Matcha  &  Strawberry  Parfait

賣相好靚🙌🏻不過佢並唔係虛有其表😚首先喺面嘅有抹茶同士多啤梨雪糕🍓雪糕食落似係高質雪糕嘅味🍦仲有抹茶味都幾重嘅蕨餅同煙煙韌韌嘅原味麻糬🍵接住落嚟就係忌廉同埋士多啤梨醬🌟最後嗰層岀乎意料地有啲士多啤梨味啫喱😋雖然就係假士多啤梨味😂但我幾鍾意有啲嘢可以咬下嘅感覺😗
Pineapple Fresh Tea Soda

ꕥ Pineapple Fresh Tea Soda ($78)
唔係好清楚係唔係咁嘅名><但大概係咁🤧幾香菠蘿味而且飲落都幾清新幾解渴🍍飲落唔會有嗰種食菠蘿會有少少乸喉嘅感覺👍🏻仲有啲羊羹(Chardonnay)喺入面😻好似椰果咁~好特別🧡不過如果杯嘢飲同個甜品差唔多價錢嚟講我會比較推薦大家嗌甜品🍮

📎今次嗌嘅嘢全部都係Seasonal🍃當啲生果唔當造嘅話餐牌就會轉㗎啦🍂好似杯菠蘿梳打都係近幾個星期先有嘅新品🫧有興趣嘅話就趁而家去試吓喇🌻
Pineapple Fresh Tea Soda