2022-09-20
聽說東港城有間台式犇殿火鍋,太好喇👏😁台灣我好喜歡去㗎,重記得好多台灣地度美食添,特別台式火鍋和小吃,yummy😋今日不用上班便去取定坐位先,等埋靚仔收工就開餐喇,門口好多人,順便望下有咩選擇先。這兒佈置有創意"犇殿"台灣的特色,好靚啊!座位又闊落,坐得好舒服,侍應生又有禮貌。火鍋放題套餐當然唔小得主打牛啦!有幾款牛肉選擇+自選湯鍋有8款,選了藥膳紅燒牛骨湯鍋(鍾意佢帶點藥材香氣味)+任選台式小吃和自助火鍋配料好多款式,重有台式品牌飲品如果茶涼茶烏龍茶等等。甜品有台式紅豆涼粉雜果芋圓小丸子添還有雪糕雪條好豐富呀。選了美國極黑牛三叉火鍋2人晚餐~美國牛板腱/美國極黑牛三叉/美國牛胸腹板肉/黑毛牛肩胛肉/豬梅花和羊肉捲😂美國極黑牛三叉牛味好濃沃,有我隻手掌咁大,好大塊啊!牛胸腹板肉,好嫩滑鮮味啊!黑毛牛肩胛肉,牛肉味濃,厚薄又適中,入口好嫩滑又juicy成碟幾乎我食曬😋羊肉有少許騷味,火鍋食一流。靚仔敏感唔食海鮮,點小小蝦/蜆/墨魚滑食小小啱啱好便夠了!蝦爽口,蜆肉鮮甜墨魚滑好鮮味呀。餃子佢就最喜歡食,任何餃子都鐘意,有款蛋包餃子好特別呀,有手工呢!👍自助疏菜雜菌區好多菜類啊!有皇帝菜和特
甜品有台式紅豆涼粉雜果芋圓小丸子添還有雪糕雪條好豐富呀。
選了美國極黑牛三叉火鍋2人晚餐~
美國極黑牛三叉牛味好濃沃,有我隻手掌咁大,好大塊啊!
牛胸腹板肉,好嫩滑鮮味啊!
羊肉有少許騷味,火鍋食一流。
自助疏菜雜菌區好多菜類啊!有皇帝菜和特大豆芽,正啊!擺放好靚。
小吃有好幾款好特別,鹽酥雞/米血糕/芋泥卷/小香腸/府城蝦卷等等,外貌非常吸引,真心好欣賞設計師,令視覺好享受,打卡點又靚 👍
最後食埋甜品非常滿足。😍
紅豆/涼粉/雜果/蒟蒻和小丸子撈埋一齊加少許花奶,正👍
再食埋一杯haagen-dazs咖啡雪糕添。飽到呢~