2020-06-10 3969 瀏覽
Cozy 📍大圍兩層小白屋咖啡店🤍🌟- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -🌟坐擁兩層嘅白色咖啡室Cozy,距離大圍火車站五分鐘路程👌🏻餐廳下層有幾片大玻璃,自然陽光透入去,感覺打卡不錯喔👌🏻 餐廳裝飾偏簡潔,以白色同木系為主。蛋糕全自家制喔!1️⃣Green tea roll cake 🍰 卷蛋蛋糕部份做得幾soft,又唔痴牙,質感唔錯👌🏻綠茶味唔濃,蛋糕部份都食到綠茶味,但中間cream嘅部份比較甜,亦無咩綠茶味喔。作為一件普通cakeroll嘅話,做得還不錯但綠茶控可能會失望喔😞2️⃣Earl Grey tart 🥧呢個tart就真係令人失望,earl grey味好淡😢襯左無花果,兩者味道都夾嘅,不過整體味道都係偏淡,唯一值得贊就係唔太甜,都食得曬👌🏻個tart嘅口感亦一般,完全唔脆,但亦唔係林身,怪怪的🧐3️⃣Flatwhite ☕️咖啡反而不錯喔👌🏻👌🏻 咖啡味夠濃,入口亦算smooth👌🏻黎飲杯咖啡,打個卡是可以的。🚫❌有一樣野很不好的,就係店員服務態度很不好! 用很不好黎形容已經好忠
Cozy 📍大圍
兩層小白屋咖啡店🤍
坐擁兩層嘅白色咖啡室Cozy,距離大圍火車站五分鐘路程👌🏻

餐廳下層有幾片大玻璃,自然陽光透入去,感覺打卡不錯喔👌🏻

餐廳裝飾偏簡潔,以白色同木系為主。
蛋糕全自家制喔!

1️⃣Green tea roll cake 🍰
卷蛋蛋糕部份做得幾soft,又唔痴牙,質感唔錯👌🏻
作為一件普通cakeroll嘅話,做得還不錯
但綠茶控可能會失望喔😞

2️⃣Earl Grey tart 🥧
呢個tart就真係令人失望,earl grey味好淡😢
個tart嘅口感亦一般,完全唔脆,但亦唔係林身,怪怪的🧐

3️⃣Flatwhite ☕️
咖啡反而不錯喔👌🏻👌🏻
咖啡味夠濃,入口亦算smooth👌🏻
黎飲杯咖啡,打個卡是可以的。

🚫❌有一樣野很不好的,就係店員服務態度很不好! 用很不好黎形容已經好忠厚。同男店員落單問佢食物上餐速度快嗎?佢輕挑地笑笑口咁回應 「小姐,睇你揀咩食喎,熱食咪耐d囉」🤨 其實只需要回應大約等幾耐咪得囉,感覺有d差喔!

2020-06-06