2024-08-13
呢間其實都介紹過唔止一次,自己平時都成日食,早排趁住網上外賣平台有折都係兩星期內食咗3次,基本上係自己嘅私藏飯堂+甜品舖💝如果想平時食正餐嘅話,自己就比較推介嗌佢哋嘅粢飯,今次要咗一份牛油果鰻魚玉子粢飯($55),佢個鰻魚好肥美,而且入邊仲有啲燒醬汁,加埋牛油果同埋厚厚嘅玉子,入邊仲有啲榨菜,基本上一啖冇可能食得晒咁多個餡料,但係每一個餡料都blend得好好,所以每啖都食得好滿足🥳除咗粢飯,呢度嘅糖水都非常出名,自己都幾推介食佢哋芒果系列嘅產品,入邊係超~多餡料,係滿滿嘅西米🤣 今次朋友就要咗份多芒小丸子 ($48),佢食落去唔會好甜,而且有大量嘅芒果同埋西米,小丸子亦都幾夠煙靭~鮮芋泥豆花 ($32)就係自己嘅all time Favorite,佢哋嘅芋泥勁滿,差唔多有半碗咁多,所以芋泥控(我)會好滿足👹特別欣賞嘅係佢哋平時仲會出啲期間限定,最近趁着榴槤季就出咗榴槤芋圓紫米撈 ($74),呢一間嘅芋圓真心幾出色,而且真係每一粒芋圓同埋紫薯圓都會有返佢本身食材嘅味道,而且榴槤肉嘅份量非常慷慨,連榴槤奶蓋嘅味道都非常足夠,撈埋紫米都仲係啖啖榴槤,食完呢碗嘢真係齒頰留香😍總括嚟講,呢一間係
除咗粢飯,呢度嘅糖水都非常出名,自己都幾推介食佢哋芒果系列嘅產品,入邊係超~多餡料,係滿滿嘅西米🤣 今次朋友就要咗份多芒小丸子 ($48),佢食落去唔會好甜,而且有大量嘅芒果同埋西米,小丸子亦都幾夠煙靭~ 鮮芋泥豆花 ($32)就係自己嘅all time Favorite,佢哋嘅芋泥勁滿,差唔多有半碗咁多,所以芋泥控(我)會好滿足👹
總括嚟講,呢一間係自己私心大力推介嘅糖水店,呢幾年望住佢越做越大,而且越嚟越多分店都好為佢哋感到高興🥹💖 同時亦都希望多啲人可以賞識到佢哋,繼續支持佢哋開多幾間分店,咁就更加容易啲食到🤪