餐廳: 串爆
資訊:

2021-03-30 117 瀏覽
香港對麻辣已經有多年既深入了解無論係米線定係麻辣火鍋今次係更加地道既食法串串香大大碗見紅既麻辣湯底插滿一支支不同食材的串串依個既唔係串燒又唔係打邊爐既食法在香港真的不常見因為今次係飲食全包放題當然唔會放話任何想食的東西仲可以無張次添加呢點左一個小辣正常麻度既湯底就我感覺已經非常刺激了基本上今次分左三次點食第一次最特別莫過於泡椒牛肉用肥牛包裹細細隻極辣泡椒在基中口感,湯底既味道,泡椒既辣勁嗜號辣嘅朋友一定要試吓成都小香腸有特色,也不妨一試第二次主要係食下蔬菜豆腐乾同萵荀質地不錯黑木耳也可以第三次最後一堆串串中包括左雞腎同千層肚(牛柏葉)爽口彈牙在三次正餐當中仲有啲小食同埋嘢飲可以隨便揀例如麻辣海帶絲同蓮藕都不錯(上菜快,正餐未到時可以先品嚐)闊闊薯粉,麻辣牛肉麵 飽肚之選最後食返一個甜品成都老冰粉作為整晚總結非常適合總結餐廳播放熟悉嘅華語歌曲少少店舖裏多多顧客熱鬧氣氛不錯
香港對麻辣已經有多年既深入了解

基本上今次分左三次點食

第一次
最特別莫過於泡椒牛肉
用肥牛包裹細細隻極辣泡椒在基中
口感,湯底既味道,泡椒既辣勁
嗜號辣嘅朋友一定要試吓
成都小香腸有特色,也不妨一試

第二次
主要係食下蔬菜
豆腐乾同萵荀質地不錯
黑木耳也可以

第三次
最後一堆串串中
包括左雞腎同千層肚(牛柏葉)
爽口彈牙

在三次正餐當中仲有啲小食同埋嘢飲可以隨便揀
例如麻辣海帶絲同蓮藕都不錯(上菜快,正餐未到時可以先品嚐)
闊闊薯粉,麻辣牛肉麵 飽肚之選
最後食返一個甜品成都老冰粉作為整晚總結非常適合

總結