如果要搵一個地方把酒談心-我一定會推介食串燒 今日去到西環ENSO 燒物相當出色,清酒Sake亦都好齊🍶ENSO 係燒物上,雞都有分好多唔同部位,所以今日就決定全部一試 Chicken Breast Soft Bone $58(雞胸軟骨)燒雞軟骨食得多,雞胸軟骨就真係第一次好似食咗好多骨膠原落肚咁樣🤣 仲有三款柚子,竹炭,綠茶岩鹽的而且確食出三個唔同層次個人最鍾意柚子,食燒物,唔多唔少都會感覺油膩,柚子清新口感,相當夾。Red Satsuma Chicken Wing $48(赤雞雞翼)Chicken Thigh(雞腿)$38Chicken Skin (雞皮)$38呢個雞皮真係世一,叫完一次唔夠要再encore🤣 將所有多餘油份已經燒乾,食落好非常香脆,好香雞油味但一啲都唔覺得肥膩。Minced Chicken Stick $54(免治雞肉棒)呢一個雞肉棒入面仲有少少軟骨碎,口感一流,好香雞油味,仲有少少咬口,令到個層次提升。Grilled Wagyu Steak $350(燒和牛扒)食完雞就食牛🥹🥹🥹呢個和牛,入口即溶,油脂分布平均,七成熟既軟熟,亦都唔會話太生所以會韌,師傅的確好有
如果要搵一個地方把酒談心-
我一定會推介食串燒
今日去到西環ENSO

燒物相當出色,清酒Sake亦都好齊🍶

Chicken Breast Soft Bone $58
(雞胸軟骨)
燒雞軟骨食得多,雞胸軟骨就真係第一次
好似食咗好多骨膠原落肚咁樣🤣
仲有三款柚子,竹炭,綠茶岩鹽
的而且確食出三個唔同層次

Red Satsuma Chicken Wing $48
(赤雞雞翼)

Chicken Thigh(雞腿)$38

Chicken Skin (雞皮)$38
呢個雞皮真係世一,叫完一次唔夠要再encore🤣

Minced Chicken Stick $54
(免治雞肉棒)

Grilled Wagyu Steak $350
(燒和牛扒)
食完雞就食牛🥹🥹🥹
呢個和牛,入口即溶,油脂分布平均,七成熟既軟熟,亦都唔會話太生所以會韌,師傅的確好有功架🥰

Angus Beef (安格斯牛柳)$68

Cold Inaniwa Udon $48
(冷稻庭烏冬)
點樣都要有啲澱粉質落肚嘅,稻庭烏冬不嬲都知道彈牙煙韌,凍食就更加出色

Crab Meat Salad w/Onsen Ta
magotchi $88
(蟹肉溫泉蛋沙律)

整體性價比極高,值得再返嚟♥️
2022-11-03
  • 自家製免治雞肉棒