2024-07-08 355 瀏覽
睇完食評, 好想試芒果毛巾卷, 去過幾間紅豆烘焙, 只得西洋菜街分店有, 要$35, 我買之前問店員毛巾卷是否有海綿蛋糕在內, 她說有, 但買回家吃卻發現無海綿蛋糕, 毛巾卷變成普通Pancake?! 味道是OK的, 但$35 就變得偏貴。我心諗可能今次店員拿錯pancake?! 隔咗個幾月再買多一次芒果毛巾卷, 付款前再問店員是否有蛋糕在內, 她說有, 回家吃發現又係無蛋糕!!之後係華美大廈分店買芒果pancake 試吓, 竟然內有海綿蛋糕, 而且只係$18, size 差唔多, 只係包裝無咁靚, 但係平好多, 我覺得西洋菜街分店好唔老實, 而且呢間分店的其他店員都好串同無禮貌, 亦唔明白同區分店價錢差咁遠, 莫非唔同老闆??