2018-04-21
餐廳坐落都算寬敞,職員好熱心,有細心介紹推薦菜式。晚市茶芥$16位,前菜係蒜油青瓜,爽脆健康,蒜味剛我好,無喧賓奪主。睇來睇去,我哋兩個人最後都係叫咗套餐嚟食,好似最抵$328包四個小菜,飯同粉面就另叫。食台菜又點可以唔叫三杯雞呢?顧名思義,三杯即係麻油一杯、米酒一杯、醬油一杯。呢度三杯雞係用個砂鍋熱住上,咁樣好好,因為三杯雞都比較油膩,熱住上,啲油就唔會結。雞肉肉質不乾澀,而且夠曬入味。送飯一流。五味鮮魚感覺似糖醋魚但再甜d。魚成條已經炸過,所以咩泥味雜味都無曬,魚炸得好脆,即使加上咗醬汁都仍然可以食得出佢既脆皮。屏東小炒王材料有啲韭菜花、芹菜、蝦乾、炸魚仔、金華火腿,蜆。有一種簡單農村嘅感覺,有乾貨既咸香,青菜既草青、蜆肉既鮮甜,混在一起就是好。蚵仔煎蠔在正中間,沾上左蕃薯粉漿,煙煙un un,加埋外層既蛋皮,正,又一送飯之選!雖然個套餐無包飯粉面,我哋就另外叫咗三碗share,全部台式選擇,我鍾意擔仔麵嘅面比較粗,山竹米粉嘅幼細,肉燥飯既惹味,真係各有各好。話時話真係好耐冇去過台灣,食完即刻有個買機票嘅衝動。
五味鮮魚
屏東小炒王
蚵仔煎
話時話真係好耐冇去過台灣,食完即刻有個買機票嘅衝動。