2018-06-09 623 瀏覽
之前話陳根記約滿之後就會結束營業。所以有得食就好去食了陳根記係中學回憶黎,平平地又可以一班人相聚叫左半隻醉香雞,砌得好靚,排得好整齊!仲有好多粒鵪鶉蛋。以為鵪鶉蛋係烚完就咁放落去,咬落去,充滿酒味,蛋又唔會過熟。醉雞呢,皮好薄,咬落無多餘脂肪!肉呢。。好滑!平時一般雞,如果食落口好滑都係充滿血腥,呢次無!份量好多,兩個人食,有啲多,哈哈如果有例牌就好了!雖然份量好多,但係我地都堅持食曬!呢個牛栢葉,叫冇陰公牛栢葉,個名好搞笑!原來係冬蔭公味!有別一般炒栢葉,份量多過外面!不過呢,個人認為中式炒牛栢葉比較好食!冬蔭公,都係冬蔭湯好味啲,哈哈椒鹽九肚魚係大排檔好常見嘅菜式,不過其實好考師傅功夫九肚魚要炸得乾身都黎又唔會入口成口油!呢個九肚魚做到乾身都入口唔油,不過呢椒鹽味就唔係太突出。。。但可以接受的大排檔唔可以缺少啲啤酒!一定要叫㗎,加上夏日炎炎,消暑必備!陳根記成功簽約到年尾,日後仲有冇得食,都係未知之數,珍惜眼前。。。
之前話陳根記約滿之後就會結束營業。所以有得食就好去食了
陳根記係中學回憶黎,平平地又可以一班人相聚

香醉雞
如果有例牌就好了!雖然份量好多,但係我地都堅持食曬!
冇陰公牛栢葉
椒鹽九肚魚
椒鹽九肚魚係大排檔好常見嘅菜式,不過其實好考師傅功夫

香醉雞
椒鹽九肚魚