餐廳: 浦東晉家門
資訊:

2017-01-28 140 瀏覽
之前去完附近玩board game, 行過見到呢間餐廳, 門面同餐廳名都好中式, 一望個menu原來係食pizza意粉, 覺得好有趣, 一直想試吓. 約咗個fd去旺角就諗起呢間浦東, 2個人7點半到, 都差不多滿座.menu 主打意粉pizza同小食,有好多choice, 不過就冇乜其他main. 叫咗個煙三文魚沙律, 千島汁蜜桃雞肉pizza, 同珍寶帶子墨汁意粉. 個三文魚沙律個份量比較少 $78 略嫌貴, 不過D菜都新鮮而且都幾體貼, D沙律醬係放一邊. 個pizza 好正, 新鮮出爐, 個底好脆, D料match 埋好正! 大力推介! 最後個意粉就十分失望, 首先佢話冇墨魚麵, 咁就改要通粉, 點知原來係連墨汁都冇, 上枱係白汁蒜香通粉加2粒5毫子咁"大"粒嘅帶子, 冇錯, 真係只有2粒. 呢個$108仲要加一. 真係超唔開心. 我幾鐘意佢嘅佈置, 不過我只會推介個pizza. 本來想試個有餡waffle, 不過比起堅尼地城好出名嗰間還要貴, 所以決定轉場先食甜品.

千島汁蜜桃雞肉pizza
"珍寶"帶子通粉