2015-09-14 1084 瀏覽
同兩位芝士愛好者黎呢到見識下呢個黃金雞煲,之前在其他餐廳都是吃辣的,所以今次呢個芝士版夠哂特別!我地三個女仔食得唔多,所以叫咗細黃金雞煲。份量剛好,每舊雞都係啖啖肉,唔多骨,同芝士原來咁夾。D芝士仲可以拉起!之後加湯變火鍋,芝士味依然突出。牛頸脊,牛味濃,如果用新鮮手切嘅就更加完美。蒙古羊肉片竹笙墨魚滑- 好有創意!用手打墨魚滑釀入竹笙內,竹笙咬落脆囗,墨魚滑非常彈牙,呢個配撘一定要試!手打粟米牛丸- 好彈牙,包住好多粟米粒,甜甜地,同牛丸好夾,呢到D手打丸食得出係用好質量嘅食材。手打wasabi墨丸- 我好怕wasabi所以留返俾D朋友食啦,又一樣創意食品。響鈴- 浸1,2秒就食得,正常味道菜類- 全部都係半份,但都好多!其實我地仲想試其他食物: 魚歡喜、芝士出前一丁、蠔,但今次已經食得好飽。
我地三個女仔食得唔多,所以叫咗細黃金雞煲
黃金芝士雞煲

之後加湯變火鍋,芝士味依然突出。
牛頸脊

牛頸脊,牛味濃,如果用新鮮手切嘅就更加完美。

竹笙墨魚滑

手打丸類

響鈴- 浸1,2秒就食得,正常味道
菜菌類

菜類- 全部都係半份,但都好多!
2015-09-10
5 分鐘 (堂食)
黃金芝士雞煲
牛頸脊