呢杯奶蓋茶非常之岩打卡呀!皆因佢層奶蓋鋪到勁厚勁滿,好似驚死你唔識肥咁🙊,上面仲鋪左唔少果仁碎,賣相好靚仔!由於層奶蓋好杰身,所以食法除左平時就咁飲之外,仲跟左隻細細隻既鏟仔比你不黎食,好特別😆 呢到既奶蓋果然名乎其實係用堅果🌰製作既,除左有平時芝士奶蓋既鹹味之外,仲多左層榛子味👍🏻 撈埋啲果仁碎一齊食口感滿分,不過齋食奶蓋又真係會太膩,所以食幾啖又要飲下個茶balance返🤭 而今次個茶底嗌左出面幾常見既四季春,茶味好出,又唔會過淡,同個榛子味奶蓋一齊飲又出奇地夾喎,仲幫助消膩添!🤣整體黎講,呢個堅果奶蓋一定係呢到必嗌既item,無論口感同味道都夠哂特別,食食下仲會覺得自己好似食緊繽紛樂咁🤪 $30幾就可以試到平時出面試唔到又咁特別既奶蓋茶,兩隻字,推介❗️
四季春堅果奶蓋茶

四季春堅果奶蓋茶