2024-08-24
Plaisance by Mauro Colagreco係位於中環嘅一間法國餐廳,無論係裝修定係菜式都備受好評😎餐廳有幾種唔同menu可以選擇,今次我就食嘅係Degustation Menu👉🏻Eggplant 由茄子、XO醬、煙燻茄子魚子醬混合而成嘅菜式,食到煙燻同辛辣嘅味道,而口感有似奶油般嫩滑👉🏻Potato with Fish Maw & 10g Caviar薯仔加花膠以及魚子醬,味道微酸,口感有花膠嘅軟綿同薯仔嘅滑溜,非常有趣👉🏻Brittany Spring Chicken & Coconut雞同椰子配合得天衣無縫,加上椰水雞肉汁同奶油椰子,口感圓潤,雞肉質地嫩滑,別樹一幟Bergamot ( 甜品 ) 佛手柑搭配苦艾、開心果杏仁醬、金盞花同紅糖,質地柔軟而帶有脆感,口感獨特,層次豐富。喺中環出沒嘅朋友,一定要試下👋🏻👋🏻
Bergamot ( 甜品 ) 佛手柑搭配苦艾、開心果杏仁醬、金盞花同紅糖,質地柔軟而帶有脆感,口感獨特,層次豐富。 喺中環出沒嘅朋友,一定要試下👋🏻👋🏻