2012-06-29
喺中環食Lunch如果唔想餐餐過百,唔洗同人迫,而食得又唔急趕嘅話真實選擇真係唔多,所以寫喱篇或之後幾篇食評都想推介一下小妹嘅心水之選。位於蘭桂芳斜路嘅喱間餐廳其實係小妹男友Happy Hour嘅聚腳點,之後佢發現左晌果道食個Burger Lunch都只係七十幾蚊,實屬大件夾抵食,坐得又唔迫!當日一點鐘左右去到都差唔多full哂啦,小妹同男友就唯有喺窄窄嘅Bar檯坐住先啦,等有人走再轉去一張大少少嘅圓檯。食物等左約10分鐘左右,賣相都唔錯㗎,有一種份量搭夠嘅感覺。男友點左佢最愛嘅Beef Burger,肉質成吋厚但唔會食落乾爭爭;小妹就order左Club Sandwich,有成4件咁多,味道唔錯,不過對我嚟講就有D多啦。。。配搭嘅薯條熱度脆度尚可,薯條怪男友食過不停;至於旁邊嘅沙律如果可以落D dressing咁就Perfect啦!正值Lunch Time但成間餐廳都好似得(貌似)老闆娘同一個Waitress一腳踢,雖然我地冇覺得被待慢,但都不得不佩服老闆用人efficient之道!
食物等左約10分鐘左右,賣相都唔錯㗎,有一種份量搭夠嘅感覺。 男友點左佢最愛嘅Beef Burger,肉質成吋厚但唔會食落乾爭爭; 小妹就order左Club Sandwich,有成4件咁多,味道唔錯,不過對我嚟講就有D多啦。。。配搭嘅薯條熱度脆度尚可,薯條怪男友食過不停;至於旁邊嘅沙律如果可以落D dressing咁就Perfect啦!