2023-08-20
系米估吾到中環都會有文青Cafe呢?😆 佢既位置仲要系中環半自助扶手電梯下面 只要你搭過望落去都會途經見到佢😙 餐廳裝修以牛油果綠色為主調🥑 環境非常休閒舒適😌 真系好岩三五知己系度一邊食嘢 一邊傾下計架!!白酒忌廉汁煮青口 $138白酒忌廉汁又香又滑 青口完全吾需要配上其他調味已經好鮮味👍🏻 再配埋麵包點啲白酒忌廉汁黎食 好滋味😋煙三文魚飛魚子白酒忌廉汁意大利飯 $178有兩朵用煙三文魚擺成既花花好靚🌹 煙三文魚同飛魚子分量都好足😍 飛魚子爽口卜卜脆 而且意大利飯都夠硬身 好有口感 幾正宗下架😛湯力咖啡 $49市面上少啲地方見到佢☕ 但簡單既配搭 飲左一啖之後 除左保留到咖啡既甘香 加左Tonic Water感覺十分清新😆清甜蘋果枇杷綠研 $52呢個組合真系第一次見😂 蘋果🍎 加上枇杷🥭 原來都好夾😆 兩款水果都系屬於酸酸甜甜既 夏天飲真系好fresh😁紐約芝士蛋糕配士多啤梨雪糕 $88芝士蛋糕口感綿密細滑 芝士味濃郁🍰 而雪糕亦都香濃軟滑 淡淡既士多啤梨味🍓 最特別之處系雪糕下面仲有啲藜麥tim🫣
白酒忌廉汁煮青口 $138
煙三文魚飛魚子白酒忌廉汁意大利飯 $178