2019-05-27 3432 瀏覽
食得太多肉,偶爾都會想轉食素食網上搜尋到呢間餐廳,今日同朋友試一試上到嚟環境好舒服,服務亦相當好店員(看似老闆娘)同我地解釋除咗可以你食飯之外,仲有一個近窗嘅位置,可以自己放鬆一下,坐下禪修。中環鬧市中,難得可以放下腳步的一點平靜。我覺得呢個概念非常好,餐廳嘅環境都唔錯,有大玻璃窗既自然採光,好舒服,muji style既一間餐廳店員很用心跟我們講解食物分別的做法,而且可以見到食物什麼種類都有,想推行健康嘅五色食材,賣相亦相當吸引,只可惜到食物放進口的一刻有少少失望見到很多人都點定食,我都決定試一試顏色和賣相相當吸引,而且店員很細心講解用不同方法去烹煮食物。但無論麵和湯跟中間嘅豆腐球味道都太相似,都是鹽味加上高湯嘅感覺,食物套餐設定其實concept好好,但廚師的廚藝的確有待改善環境、地點、服務都非常滿意,只可惜食物有改善空間
食得太多肉,偶爾都會想轉食素食
網上搜尋到呢間餐廳,今日同朋友試一試
上到嚟環境好舒服,服務亦相當好

見到很多人都點定食,我都決定試一試

環境、地點、服務都非常滿意,只可惜食物有改善空間